Skip to main content

Συνάντηση Τζιτζικώστα, Πατουλίδου με τους προέδρους ομοσπονδιών λαϊκών αγορών

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση Τζιτζικώστα, Πατουλίδου και των προέδρων ομοσπονδιών λαϊκών αγορών - Συμφώνησαν για ευέλικτο σχήμα στη διοίκηση των αγορών.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, πως ο σημερινός τρόπος διοίκησης των λαϊκών αγορών, παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες. Κατέληξαν, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου σχήματος, όπως για παράδειγμα το ταμείο λαϊκών αγορών, που έχουν προτείνει οι δύο ομοσπονδίες.

Για το λόγο αυτό τόσο ο κ. Τζιτζικώστας, όσο και η κα Πατουλίδου, αναμένεται να παρέμβουν προς την κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ώστε στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί σε περίπου δέκα ημέρες, να υπάρχει η αντίστοιχη ρύθμιση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις λαικές αγορές, το οποίο όμως αποσύρθηκε. Σχέδιο νόμου με το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είχε διαφωνήσει ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την καθημερινή λειτουργία, των λαϊκών αγορών. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.