Skip to main content

Συνάντηση Βαρτζόπουλου με ΔΑΚΕ Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης

Η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα φέρει συνθήκες που θα επιτρέψουν τη βελτίωση του βασικού μισθού με ρήτρα ανάπτυξης, είπε ο Δ. Βαρτζόπουλος

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση είχε η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, πρώην Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ριζικός εκσυγχρονισμός βάσει διεθνών καλών πρακτικών ήταν η βάση όλων των διαπιστώσεων:

«Η Αριστερά επιχειρεί να αλώσει την Εκπαίδευση επιβάλλοντας τις ιδεοληψίες της για την Παιδεία και προσπαθώντας να ελέγξει απόλυτα την Διοίκησή της.

Τα σχέδια της για το Νέο Λύκειο και η θεσμοποίηση της ήσσονος προσπάθειας στο Γυμνάσιο πρέπει άμεσα, να καταργηθούν.

Η επιλογή των Συντονιστών και Διευθυντών Β´βαθμιας Εκπαίδευσης με καθαρά κομματικά κριτήρια θα αναταχθεί.

Επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου και της απήχησης της μεταγυμνασιακής τεχνικής εκπαίδευσης και μαθητείας και η σύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς. Η επακόλουθη αποσυμφόρηση των ΑΕΙ, θα επιτρέψει αφ´ ενός την διατήρηση της Γενικής Παιδείας στο Λύκειο αλλά και τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανάλογο του ευρωπαϊκού.

Ο νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας της χώρας επιβάλλει την διατήρηση ικανού αριθμού διδακτικού προσωπικού. Ο θεσμός των αναπληρωτών οδηγεί σε ομηρία χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς και διαταράσσει την συνέχεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Η αντικατάστασή του από μόνιμες μορφές πρόσληψης είναι επιτακτική».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν τη βελτίωση του βασικού μισθού με ρήτρα ανάπτυξης και την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.

Τόνισε, τέλος, ότι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ο μοναδικός τρόπος μείωσης των ιδιωτικών εξωσχολικών δαπανών των νοικοκυριών, άρα και ενίσχυσης της αγοραστικής τους δύναμης, απαραίτητης προϋπόθεσης κάθε έννοιας ανάπτυξης.