Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ-ΟΣΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως είναι σημαντική είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς επίσης διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι σημαντική προς τούτο είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιπλέον, επανέλαβε την υποστήριξη και αρωγή της χώρας μας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση, την περίοδο αυτή.

Από την πλευρά του, σημειώνεται ότι ο κ. Οσμάνι ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και επανέλαβε το αίτημα της χώρας του για διάθεση, εκ μέρους της ΕΕ, ποσότητας εμβολίων κατά του COVID-19.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ