Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ-ΤΣΕΦΕΡΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROPEAN SUPER LEAGUE - ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League κατά συνομιλία του με τον πρόεδρο της UEFA.

Την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θόδωρος Ζαγοράκης, στα πλαίσια των επαφών που είχε στο Montreux της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το 45ο Κογκρέσο της UEFA.

Ο Ζαγοράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι συντάσσεται σε απόλυτο βαθμό στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και είναι κάθετα αντίθετος στα σχέδια των εμπνευστών μιας κλειστής Λίγκας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές σε βάρος των συγκεκριμένων ομάδων.

«Η αρμοδιότητα για την ευθύνη του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες – μέλη της UEFA. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας, που θα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και τις αρχές της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που έχει να κάνει με τα νέα παιδιά, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα εθνικά πρωταθλήματα και μέσω των διοργανώσεων της UEFA φτάνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτούς τους λίγους, που οραματίζονται μια κλειστή Λίγκα, να σταματήσουν κάθε δεσμό που υπάρχει με τις εγχώριες Ομοσπονδίες και ουσιαστικά να στραγγαλίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, που με τη σειρά τους χρηματοδοτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Στο περιθώριο των επαφών του ο Ζαγοράκης συζήτησε την σημασία του ευρωπαϊκού μοντέλου για το ποδόσφαιρο και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ