Skip to main content

Συνάντηση Ζέρβα με Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης - Τι συζητήθηκε

Στα πλαίσια της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση και συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την Αρμενική Κοινότητα της πόλης.

Συνάντηση στα γραφεία της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από το μέλος της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» κ. Πολύκαρπο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση έγινε με τους Αρθούρο Αμπραχαμιάν (Πρόεδρος), Γκάρο Ναδιάν, Αγκόπ Κασπαριάν, Ντιγκράν Μπλετζιάν, μέλη του συμβουλίου της αρμενικής κοινότητας και τον κ. Μανουκιάν Αραΐκ μέλος της αρμενικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση και συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την Αρμενική Κοινότητα. Ένα από τα βασικά αιτήματά της είναι η αποκατάσταση των καταστροφών και των φθορών του αρμενικού κοιμητηρίου αλλά και η συστηματική επιμέλεια και η φροντίδα του καθώς αποτελεί διατηρητέο μνημείο. Η ιστορία του ανάγεται στα έτη 1887-1888 όταν η κοινότητα κατόρθωσε να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο κοιμητήριο στην περιοχή των Χριστιανικών κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας. «Η στήριξη του δήμου σε διάφορες ιστορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν πρέπει να είναι έμπρακτη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.



Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η Αρμενική Κοινότητα είναι σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της πόλης με μεγάλη και διακριτή προσφορά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο δήμος οφείλει να αφουγκράζεται την κοινότητα, να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τα μέλη της και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας και αρωγής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της». Κλείνοντας δεσμεύτηκε για λύση όλων των επιμέρους ζητημάτων στα οποία ο δήμος έχει εμπλοκή και αρμοδιότητα.