Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασφάλεια και εγκληματικότητα στη συνάντηση Ζέρβα - ΕΛΑΣ

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τα θέματα της ασφάλειας στην πόλη

Συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη είχε, το απόγευμα της Δευτέρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόταν από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας και συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αντώνης Τζιτζής και η υποδιευθύντρια της Τροχαίας Παρασκευή Παρασκευοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η συζήτηση, η οποία διήρκησε για περίπου δύο ώρες, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στις προβληματικές περιοχές – εγκληματογόνες ζώνες, όπως πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Γιαννιτσών, της Ροτόντα. Επίσης έγινε αναφορά στο θέμα των δράσεων για το παρεμπόριο, ενώ επισημάνθηκε η αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της διοίκησής του είναι το θέμα της ασφάλειας στην πόλη. Φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε περισσότερες δυνάμεις στον άξονα της Αριστοτέλους και στο παραλιακό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας προανήγγειλε ήδη πως θα φέρει το ζήτημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη στην επόμενη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των Διευθύνσεων παρουσίασαν στοιχεία για την εγκληματικότητα – παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και για τις επιχειρησιακές δράσεις που πραγματοποιούνται.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και ΕΛΑΣ από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ο κ. Ζέρβας εντός της εβδομάδας να έχει συναντήσεις και επαφές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.