Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Η ανταλλαγή γνώσεων και μεθόδων σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης συζητήθηκε κατά τη συνάντηση των δύο εκλεγμένων δημάρχων.

Ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δυνατότητες διαδημοτικής συνεργασίας συζητήθηκαν στη συνάντηση του πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Μωυσή Ελισάφ, εκλεγμένο δήμαρχο δήμου Ιωαννιτών.

Συγκεκριμένα τέθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και μεθόδων σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της Αναπτυξιακής της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ και της αντίστοιχης Δημοτικής Α.Ε Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ).

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα και τη βούλησή του να σταθεί αρωγός στο εγχείρημα του Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, το οποίο με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη θα αναδείξει την οργανική ενότητα του Ελληνισμού και των Εβραϊκών της Κοινοτήτων, γεγονός ιστορικά αδιάψευστο, καθώς, προέρχεται από την άλλοτε ακμάζουσα και ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, την επονομαζόμενη ''ρωμανιώτικη'', που είναι και η παλαιότερη στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας τόνισε πως στόχος των νέων δημάρχων είναι να προχωρήσουν αξιοποιώντας ό,τι θετικό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις από τον αρχικό τους σχεδιασμό, καθώς το αίτημα των κοινωνιών για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι ισχυρό και η ευθύνη μεγάλη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ