Skip to main content

Συνάντηση Ζέρβα με τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι στη Θεσσαλονίκη» κάνει λόγο για προσωρινές λύσεις και μόνιμα προβλήματα για τη σχολική στέγη.

Συνάντηση με τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, είχε σήμερα το μεσημέρι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ταλαιπωρία των μαθητών που ξεκίνησε το 2013, όταν μεταφέρθηκαν σε λυόμενες εγκαταστάσεις εξαιτίας προβλήματος στατικότητας του κτηρίου στην οδό Κριεζώτου, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση και τονίζει πως «παρά τις συνεχείς εξαγγελίες του δήμου, η μελέτη στατικότητας φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2019 και η αποκατάστασή του το 2022 με 2023».

«Η διοικητική αβελτηρία και οι ολιγωρίες των αρμοδίων έχουν μετατρέψει ένα πρόβλημα σχολικής στέγης σε υπερδεκαετή γόρδιο δεσμό. Οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματα τους στοιβαγμένοι σε προκατασκευασμένες αίθουσες που δεν επαρκούν, με τους γονείς μάλιστα να πληρώνουν από την τσέπη τους πολλά από τα λειτουργικά κόστη των kibo. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στο χώρο οι στοιχειώδεις υποδομές που πλαισιώνουν μία εκπαιδευτική διαδικασία (βοηθητικές αίθουσες, βρύσες, τουαλέτες) και εγείρεται ζήτημα ασφάλειας καθώς η περίφραξη του προαύλιου χώρου είναι ανεπαρκής» αναφέρει η ανακοίνωση.



Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπενθύμισαν στον κ. Ζέρβα πως προκρίνει ως προσωρινή μεταβατική λύση, την παραμονή του σχολείου στον υπάρχοντα χώρο, αλλά με ορισμένες καίριες προϋποθέσεις που θα βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα. «Το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι προτεραιότητά μου. Είναι απαράδεκτο γεγονός η διδασκαλία σε kiboκαι λυόμενα για διάστημα ετών. Παρόλα αυτά, συντάσσομαι με το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά του σχολείου και θα ασχοληθώ επισταμένως με την βελτίωση των υποδομών εκεί» τόνισε στους εκπροσώπους του συλλόγου.

«Ενα ιστορικό σχολείο, στο οποίο φοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες και χιλιάδες συμπολιτών μας έχει αυτή την τύχη στη Θεσσαλονίκη του 2018. Σε κάθε περίπτωση η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει τα παιδιά της σε kiboαντί κανονικών σχολείων» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.