Skip to main content

Συνάντηση Ζέρβα με Τσούνη: Η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες και ο Μίκης Θεοδωράκης

Να... ακυρώσουν τα υπόλοιπα ραντεβού του ζήτησε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα από τους συνεργάτες του για να ακούσει Μίκη Θεοδωράκη.

Με μία γραβάτα με ελληνικές σημαίες, ίδια με αυτήν που φορούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Ζέρβας σε Τσούνη: Οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μόλις την είδε, ο κ. Τσούνης αστειεύτηκε με την... ελληνοποίηση του ονόματος του Τζο Μπάιντεν, κάτι που έκανε και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε στον κ. Ζέρβα, είπε στον πρόεδρο ότι θα λεγόταν... Μπαϊντενόπουλος στην Πελοπόννησο, Μπαϊντενάκης στην Κρήτη, Μπαϊντίνης στη Ήπειρο, με τον δήμαρχο να συμπληρώνει ότι θα ήταν… Μπαϊντινίδης στη Θεσσαλονίκη. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει πραγματική αγάπη για την Ελλάδα και για την ελληνική διασπορά. Ποτέ δεν υπήρξε άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγαλύτερη γνώση της Ελλάδας και η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ιστορική επιτυχία», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Με το που μπήκαν οι δύο άνδρες στο γραφείο, ο δήμαρχος του έδειξε το τζουκ μποξ και του έβαλε το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», με τον κ. Τσούνη να λέει χαριτολογώντας στους συνεργάτες του να… ακυρώσουν τα υπόλοιπα ραντεβού του για να μείνει και να απολαύσει περισσότερη μουσική.