Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Η ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους, καθώς και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η στήριξη της απασχόλησης των νέων και των γυναικών ήταν το κύριο και πρωταρχικό θέμα που έθεσε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη, κατά τη συνάντησή τους.

«Η στήριξη των νέων ανθρώπων και των γυναικών είναι ανέκαθεν προτεραιότητά μου, καθώς θεωρώ ότι αποτελούν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην εύρεση εργασίας. Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχω ξεκινήσει με κοινωνικούς φορείς, για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, επισκέφτηκα τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθώ για τη μέριμνα που λαμβάνεται για τις παραπάνω ομάδες. Παράλληλα, το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς προωθούνται ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις γυναίκες και τους νέους. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αειφόρου και αποδοτικής ανάπτυξης της κοινωνίας», δήλωσε η βουλευτής.

Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε να ενημερωθεί για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους, καθώς και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. O κ. Διοικητής παρουσίασε τα προγράμματα που εκπονούνται στον ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων για την Κεντρική Μακεδονία: α) το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για 3.000 άνεργους, με έμφαση στις γυναίκες, β) το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και γ) το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται ένα 100% επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους, 18-29 ετών, διάρκειας επτά μηνών, στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανέφερε στη βουλευτή ο κ. Πρωτοψάλτης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν από τον ΟΑΕΔ προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ