Skip to main content

Συναυλία μουσικής δωματίου σήμερα στο Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης

Κάθε μέρα μεταδίδεται και μία διαφορετική, πρωτότυπη παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής η οποία παραμένει διαθέσιμη για 48 ώρες.

Μια μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου με τον David Bogorad (βιολί) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο) είναι η σημερινή εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που θα μεταδοθεί στο κανάλι του στο Youtube.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, το ΜΜΘ ανέλαβε μια μοναδική πρωτοβουλία και προχώρησε σε νέες παραγωγές μουσικών εκδηλώσεων, καλώντας σημαντικούς καλλιτέχνες στη σκηνή «Αιμίλιος Ριάδης» για να παρουσιάσουν έργα απόλυτα εναρμονισμένα με το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών. «Αποδεικνύουμε μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι φορείς του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και ο καλλιτεχνικός της κόσμος είναι όρθιοι, δημιουργικοί και ανταποκρίνονται στις περιστάσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης.

Κάθε μέρα στις 19:00 μεταδίδεται και μία διαφορετική, πρωτότυπη παραγωγή, η οποία παραμένει διαθέσιμη για 48 ώρες. Πρόσβαση μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι και από τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook.

Η εκδήλωση της Μ. Τρίτης γίνεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι David Bogorad και Βασίλης Βαρβαρέσος είναι το εξής:

- Δημήτρης Λιάλιος (1869-1940), Ballade no.1
- Cesar Franck (1822-1890), σονάτα για πιάνο και βιολί σε λα μείζονα I. Allegro Moderato II. Allegro
- Edward Elgar (1857-1934), La Capricieuse

Η όλη δράση έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο χρηματοδοτεί αυτή την πρωτοβουλία για να ενισχύσει την καλλιτεχνική δημιουργία και να στηρίξει τους καλλιτέχνες σ’ αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες.

Σημειώνεται ότι κατά την υλοποίηση των δράσεων τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα ενδεδειγμένα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων, τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το προσωπικό που εργάστηκε. Για τον ίδιο λόγο τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με χρήση ειδικής τεχνολογίας.