Skip to main content

Συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις στη σκιά του Ολύμπου για 51η χρονιά

Συναυλίες Τσανακλίδου, Νταλάρα, Αρβανιτάκη, Μαραβέγια, Μποφίλιου, Παπακωνσταντίνου και Φραγκούλη στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου μπήκε στη δεύτερη πεντηκονταετία και έχει στον φετινό του προγραμματισμό, από την 1η Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, περίπου 40 εκδηλώσεις (παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις) σε εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως το αρχαίο θέατρο του Δίου, το βυζαντινό κάστρο του Πλαταμώνα, την αρχαία Πύδνα και τα αρχαία Λείβηθρα.

Συναυλίες της Τάνιας Τσανακλίδου, του Γιώργου Νταλάρα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Κωστή Μαραβέγια, της Νατάσας Μποφίλιου, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Μάριου Φραγκούλη και παραστάσεις όπως ο «Προμηθέας Δεσμώτης» με τον Γιάννη Στάνκογλου, ο «Κουρέας της Σεβίλλης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη, αλλά και η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης-Ηρώνδας» είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

«Ένα πρόγραμμα που έχει να προσφέρει πολλά στην πολιτιστική χάρτα της Πιερίας και όχι μόνο», είπε, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία τόνισε ότι το Φεστιβάλ έχει υποστηριχθεί και θα συνεχίσει να στηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ για τη στήριξή του στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μίλησε και ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης Μανώλας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασαν αναλυτικά το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής Μάτα Κούρτη και το μέλος της διοίκησης του Φεστιβάλ Ραφαήλ Μετενίδης.

Πρόταση να γίνει το Φεστιβάλ Ολύμπου το Φεστιβάλ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έκκληση για στήριξη του Φεστιβάλ Ολύμπου απεύθυνε ο πρόεδρός του Γρηγόρης Παπαχρήστος, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ δεν έχει κρατική επιχορήγηση. Ο κ. Παπαχρήστος επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει και παλαιότερα ως περιφερειακός σύμβουλος, να γίνει το φεστιβάλ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι όπως το Φεστιβάλ Αθηνών έχει ως έδρα την Επίδαυρο, έτσι με έδρα το αρχαίο θέατρο Δίου, θα μπορούσε και το Φεστιβάλ Ολύμπου να απλώνεται και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

Ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε, επίσης, ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι το μοναδικό φεστιβάλ που έχει θεσπίσει εδώ και 15 χρόνια τον θεσμό της τιμώμενης χώρας και για το 2023 θα είναι η Ινδία (το 2021, όπως και φέτος δεν υπήρξε λόγω κορονοϊού).

Περισσότερες πληροφορίες για το 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.festivalolympou.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ