Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ

Μετά τον επαχθή ΕΦΚ, η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα αποτελειώσει το έργο της εξόντωσης του κλάδου, τονίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Την  έντονη ανησυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24% εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Όπως αναφερει σχετική ανακοίνωση, μετά τον επαχθή Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ο οποίος επιβλήθηκε σε ένα προϊόν κατʼ εξοχήν γεωργικό όπως το κρασί, δημιουργώντας προβλήματα ασφυξίας στην ελληνική αγορά και διαλύοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου, τώρα έρχεται και η αύξηση του Φ.Π.Α. να αποτελειώσει το έργο της εξόντωσης του κλάδου.

«Οι επιβολές νέων φόρων αλλά και οι αυξήσεις των ήδη υπαρχόντων, θα δώσουν τη χαριστική βολή και στον οινοποιητικό κλάδο και θα πετύχουν αυτό που ξεκίνησαν με την επιβολή του Ε.Φ.Κ. : Την ολοκληρωτική εξόντωσή του», σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει

«Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μεταφέροντας την απόγνωση και την απελπισία των Ελλήνων οινοπαραγωγών αλλά και ολόκληρου του αμπελοοινικού κλάδου και μη κάνοντας πίσω από τη θέση του σχετικά με την απόσυρση του μέτρου του Ε.Φ.Κ., ζητά από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να σκεφτεί ξανά τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει και η αύξηση του Φ.Π.Α. σε έναν κλάδο που το προϊόν που παράγει, εκτός των άλλων, είναι και ένα προϊόν πολιτισμού της χώρας μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ