Skip to main content

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: Σταθερή πορεία στις πωλήσεις των μεταλλευμάτων

Σύμφωνα με τον Συνδέσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ο εξορυκτικός κλάδος της χώρας αντιμετώπισε με «επιτυχία» την πανδημική κρίση.

Ένα έτος αναταράξεων και αναπροσαρμογών, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο COVID-19 το 2020, αντιμετώπισε με επιτυχία ο εξορυκτικός κλάδος της Ελλάδας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Παράλληλα, στο ετήσιο έντυπο του απολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αναφέρεται η πορεία των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου, οι οποίες αποτελούν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «την ελίτ της παραγωγικής διαδικασίας και κινούνται σε αρκετές αγορές».

«Παρά τις συνεχείς αυξήσεις των θαλάσσιων ναύλων και τις επιπτώσεις στο κόστος και την αποτελεσματικότητα των μεταφορών, τα Μεταλλεύματα εμφάνισαν σταθερή πορεία σε παραγωγή και πωλήσεις σε σύγκριση με το 2019. Παράλληλα, οι τιμές των μετάλλων και των συμπυκνωμάτων εμφάνισαν σημαντικές αυξήσεις. Μόνη αντίθεση σε αυτό, οι αξιοσημείωτες μειώσεις σε ποσότητες και πωλήσεις των μαγνησιακών προϊόντων, όμως με έντονη προσπάθεια από πλευράς των εταιρειών-μελών έκλεισαν το 2020 με μείωση μόνο 6% σε σχέση με το 2019», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει λέγοντας ότι

«Τα Βιομηχανικά Ορυκτά εμφάνισαν μικτή εικόνα, καθώς υπήρξαν ορυκτά με καλή πορεία πωλήσεων και άλλα με μειώσεις λόγω μείωσης της διεθνούς ζήτησής τους. Σε επίπεδο εταιρειών μελών του Συνδέσμου, οι μειώσεις αυτές ήταν περιορισμένες και απολύτως ελεγχόμενες».