Skip to main content

Συνδικαλιστές εφοριακοί: Υγειονομική βόμβα η Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Ως μεθόδευση της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζεται η απόφαση της επαναλειτουργίας της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης μετά τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τη κάθετη αντίθεση τους εκφράζουν οι συνδικαλιστές εφοριακοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, σχετικά με την επαναλειτουργία της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ύστερα από το ολιγοήμερο κλείσιμό της λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Πρόκειται για μεθόδευση που πέρα από τον ολοφάνερα δυσανάλογα δυσβάσταχτο όγκο δουλειάς που θα πρέπει να σηκώσει ο κάθε συνάδελφος, κυρίως δημιουργεί τις προϋποθέσεις η ΔΟΥ να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης εν μέσω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων πανελλαδικά αλλά και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένο άλλωστε ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετούνται πολλοί δικηγόροι, τα διπλανά δικαστήρια κοκ. εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο μόλυνσης και τους ίδιους τους πολίτες που θα προσέλθουν, αφού όπως φάνηκε τις προηγούμενες μέρες, φαινομενικά υγιείς συνάδελφοι με αρνητικά πρώτα τεστ ήταν αδιάγνωστοι φορείς που στη συνέχεια εκδήλωσαν συμπτώματα και τελικά βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εφοριακών.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι με την απόφαση της επαναλειτουργίας, «η ΑΑΔΕ επιλέγει συνειδητά και εν ψυχρώ να ρισκάρει την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων αλλά και του λαού της πόλης που συναλλάσσεται στην υπηρεσία στο βωμό της «επίτευξης των στόχων» και της συγκέντρωσης των εσόδων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ας το καταλάβουν επιτέλους ότι αρνούμαστε οι εργαζόμενοι και οι ζωές μας να μπαίνουμε στη ζυγαριά «κόστους-οφέλους». Τεράστια ευθύνη παράλληλα έχει και η Κυβέρνηση που επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη, μέσα και στην τεράστια προχειρότητα, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες, με τις οποίες αντιμετωπίζει συνολικά την έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και την ανεπάρκεια των μέτρων που πήρε, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έγιναν “λάστιχο”, με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα αυτών του Τουρισμού και των Μεταφορών».

Παρέμβαση για το ζήτημα αναφέρεται πως έκανε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης στο γραφείο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.