Skip to main content

Συνδικάτο ΟΑΣΘ: Αναστέλλονται οι αυριανές κινητοποιήσεις

Αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη

Με απόφαση η οποία ελήφθη πριν από λίγο κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη με κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εξέλιξη αυτή οδήγησε η διάθεση συνεννόησης η οποία εκδηλώθηκε κυρίως από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ προηγήθηκε, σήμερα το πρωί και μια συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ Γιώργου Σκόδρα με αντιπροσωπεία του συνδικάτου, υπό το νέο πρόεδρο Γιάννη Δήμκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χθες εστάλη προς το διοίκηση του ΟΑΣΘ και προς το συνδικάτο ένα mail με το οποίο γνωστοποιείται η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση της προηγούμενης επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ως το τέλος του χρόνου. Η εξέλιξη αυτή δύναται, υπό προϋποθέσεις να ανοίξει το δρόμο για την καταβολή επιδομάτων τα οποία είναι εκτός του μισθολογικού κόστους και είχε ανασταλεί η καταβολή τους εδώ και περίπου έναν χρόνο. Παράλληλα, παρέχει χρόνο ώστε να γίνει διαβούλευση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2021.