Skip to main content

Συνδρομή της ΕΛΑΣ για μικροπωλητές της Αριστοτέλους ζήτησε ο Δήμος

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δρομολογεί την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την χορήγηση οκτώ αδειών σε μικροπωλητές στην Αριστοτέλους

Την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ζητήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εικόνες με τους δεκάδες παράνομους μικροπωλητές που έχουν ήδη εγκατασταθεί στον άξονα της Αριστοτέλους, λόγω της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή δρομολογεί την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την χορήγηση οκτώ αδειών σε μικροπωλητές στην Αριστοτέλους.

Για άλλη μια χρονιά παράλληλα με τον εορταστικό διάκοσμο και την έναρξη των εκδηλώσεων, έκαναν την εμφάνισή τους στην οδό και στην πλατεία Αριστοτέλους τα γνωστά καροτσάκια.

Ο κεντρικός άξονας της πόλης, από την Ερμού μέχρι και τη Λεωφόρο Νίκης, εκτός από τους επισκέπτες, γεμίζει κάθε βράδυ με καροτσάκια, γεννήτριες και φωτιζόμενα μπαλόνια.

Ήδη πριν από την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ήρθε σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπαρμπουνάκης, ο οποίος έχει αναλάβει το σχεδιασμό για τις φετινές δράσεις, ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των παράνομων μικροπωλητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της έναρξης των εκδηλώσεων στις 29 Νοεμβρίου, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη, άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση απομάκρυνσής τους από την Αριστοτέλους.

Το συγκεκριμένο βράδυ ο άξονας της Αριστοτέλους είχε πλημμυρίσει από μικροπωλητές, ενώ στην οδό πάνω από Τσιμισκή είχε εγκατασταθεί ακόμα και μια καντίνα. «Θα ζητήσουμε εντατικοποίηση των παρεμβάσεων της αστυνομίας το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε στη Voria.gr ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Φωτογραφία από «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης»



Σημειώνεται ότι τα θέματα του παρεμπορίου βάσει της νομοθεσίας αντιμετωπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. και όχι με δράσεις από τους άντρες της δημοτικής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση κανονιστικής απόφασης, βάσει της οποίας θα χορηγηθούν οκτώ άδειες σε μικροπωλητές.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr η κ. Αγγελίδου θα δοθούν οι άδειες επί πληρωμή και οι μικροπωλητές θα έχουν παροχή ρεύματος, προκειμένου να μην χρησιμοποιούν γεννήτριες.

Ξεκαθάρισε ότι ακόμα και όσοι λάβουν άδειες δεν θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πλατείας Αριστοτέλους, αλλά είτε έξω από αυτήν είτε πάνω από την Μητροπόλεως. «Αν βάλουν γεννήτριες θα υπάρχει παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας», σημείωσε.