Skip to main content

Συνεχείς επαφές Ζέρβα με φορείς της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Συνεχίζονται οι επαφές του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Συνεχείς επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συναντήθηκαν με την κ. Καλλιρόη Χειμαριού, Πρόεδρο Εφετών όπου και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα για το χρόνιο πρόβλημα της ανεπάρκειας χώρων. Ο κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε πως θα συνδράμει την προσπάθεια των δικαστικών αρχών ώστε να βρεθεί λύση και έθεσε το ζήτημα της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Στον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών Θεσσαλονίκης

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νικόλαο Γιάννη και μέλη του συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του κλάδου και με ιδιαίτερη προσοχή άκουσαν το αίτημά τους. Ζητούν μια ρύθμιση – αντιμετώπιση του προβλήματος που κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους καθώς δεν μπορούν να σταθμεύσουν εντός του αστικού ιστού για να τελέσουν τα καθήκοντά τους.

Στην Αστυνομία

Επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο όπου και συναντήθηκαν με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης υποστράτηγο κ. Φ. Δομζαρίδη και ακολούθως διαδοχικά με τους κ. Λ. Μαυρόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας, Δ. Δούβαλη, υποδιευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας, Α. Τζιτζή, διευθυντή Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, Α. Ποτούλη, διοικητή τμήματος πεζών περιπολιών. Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη και σχετίζονται με την ασφάλεια και τις απαραίτητες κυκλοφορικές ρυθμίσεις ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική.

Στην Πυροσβεστική

Επισκέφτηκαν το 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό όπου και είχαν συνάντηση με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Π.Σ. με έδρα τη Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο κ. Σ. Βαρσάμη και τον  Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας αρχιπύραρχο κ. Κ. Παχίδη. Στα πλαίσια της ενημέρωσης τέθηκαν τα ζητήματα της αντιπυρικής προστασίας της πόλης και ιδιαιτέρως του περαστικού δάσους του Σέιχ Σου αλλά και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Ειδικότερα προς την Αστυνομία αλλά και την Πυροσβεστική, ο κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε για συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση, για δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας καθώς οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι επιφορτισμένες με πολύ κρίσιμά καθήκοντα τη λειτουργία και την ασφάλεια της πόλης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η Αστυνομία και η Πυροσβεστική είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της ευταξίας και της ασφάλειας στην πόλη. Είναι υποχρέωση του Δήμου να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους και συνεχώς δίπλα τους».