Skip to main content

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο Κοστέλο

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη ζήτησε προσοχή στο θέμα του κατώτατου μισθού και των κόκκινων δανείων.

Συστάσεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για πολύ προσεκτικά βήματα αναφορικά με τις αποφάσεις που θα λάβει η Ελλάδα σε σχέση με τον κατώτατο μισθό και με τις παρεμβάσεις στα κόκκινα δάνεια και την προστασία της 1ης κατοικίας μέσω του "διαδόχου" του Ν. Κατσέλη – Σταθάκη, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

Μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη ο κ. Κοστέλο επισήμανε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται σε μία σειρά από κρίσιμα πεδία. Εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει όλες αυτές τις εναπομείνασες δεσμεύσεις θα ενεργοποιηθούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις στο χρέος αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Τόνισε πως η Ελλάδα "πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, ιδίως μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος για επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις, όπως και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος".

Ο κ. Κοστέλο επισήμανε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρώτη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας είναι θετική σε γενικές γραμμές για την πορεία της Ελλάδας κατά τη μεταμνημονιακή εποχή. Ανέφερε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2019 είναι σύμφωνος με τους δημοσιονομικούς στόχους αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.