Skip to main content

Συνεχίζεται επιτυχώς το πρόγραμμα Πάμε Ορχήστρα του δ. Νεάπολης-Συκεών

Την τέταρτη ομάδα σχολείων που παρακολούθησαν σήμερα τη Μουσική συναυλία, καλωσόρισε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Άλλοι 1.700 μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Άγιος Παύλος, Πεύκα, Νεάπολης, Συκιές) είχαν την ευκαιρία σήμερα να γίνουν κοινωνοί μιας μοναδικής συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με στοιχεία παράστασης τα οποία προσδίδει η συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα» ενέταξε εφέτος στην εκπαιδευτική-πολιτιστική του πολιτική ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τα σχολεία του δήμου που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο και ήδη πραγματοποιούνται από τις 23 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Συκεών, το οποίο και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για την ορθή ανάδειξη του ήχου των μουσικών οργάνων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.



Την τέταρτη ομάδα σχολείων που παρακολούθησαν σήμερα τη Μουσική συναυλία, καλωσόρισε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μιχάλη Βουλγαρίδη. «Θα διαπιστώσετε μέσα από τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ότι πολλές από τις μελωδίες που έγραψαν αυτοί οι σπουδαίοι συνθέτες σάς είναι οικείες και ότι η μουσική μιας Συμφωνικής Ορχήστρας δεν είναι κάτι δυσνότητο ή απόμακρο, που ίσως θεωρούσατε μέχρι σήμερα», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, ενημερώνοντάς τους ότι «με βάση συμφωνία που υπέγραψε ο δήμος με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης» εφεξής θα απολαμβάνουν το πρόγραμμα «οι μαθητές και οι μαθήτριες δωρεάν».

«Τα παιδιά χρειάζονται την κλασσική μουσική»

«Η εμπειρία μας από πέρυσι έδειξε ότι τα παιδιά χρειάζονται την κλασσική μουσική και το πρόγραμμα ‘‘Πάμε Ορχήστρα’’»  δήλωσε ο μαέστρος της Κ.Ο.Θ.  Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ο οποίος διηύθυνε τη συναυλία, υπογραμμίζοντας ότι μαζί και με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, μέσω του οποίου πραγματοποιείται το πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών, «χτίζουμε το κοινό της επόμενης γενιάς και είναι πολύ ιδιαίτερη χαρά που διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός συμμετοχής των παιδιών είναι πραγματικά εξωπραγματικά! Περιμένουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας στο μέλλον».



«Την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του δήμου να θεσπίσει την εισαγωγή του προγράμματος της ‘‘Πάμε Ορχήστρα’’ εξήραν δάσκαλοι Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μία καταπληκτική ιδέα και μια ακόμα πιο καταπληκτική παράσταση από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας και τους ηθοποιούς-φοιτητές του Κ.Θ.Β.Ε., μια παράσταση που μάγεψε τα παιδιά και η οποία τους εισάγει με μοναδικό τρόπο στον κόσμο της κλασσικής μουσικής», όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης Δέσποινα Μισαηλίδου. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τον δήμο Νεάπολης-Συκεών για την πολλά υποσχόμενη και επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία.

Το σύνολο των μαθητών, δε, που παρακολούθησαν τις δύο ωριαίες μουσικές παρουσιάσεις που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, η Κ.Ο.Θ.  και γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Συκεών, καταχειροκρότησε εκστασιασμένο μουσικούς και ηθοποιούς, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενώ την παράσταση έκλεψε και το κομμάτι που κλείνει την παράσταση, όταν τον ρόλο του μαέστρου παίρνει ένα παιδί από το κοινό το οποίο διευθύνει μουσικό κομμάτι του Στράους με το μαθητικό κοινό να εκδηλώνεται με ενθουσιασμό για τη μοναδική αυτή μαγική εμπειρία.