Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τη Μακεδονία - Ένταση, μπλόκα και χημικά

Στη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια και αρκετές στιγμές έντασης. Παράλληλα με την πορεία ήταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών.

Περίπου στις 22.30 ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

Στη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια ενώ υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης καθώς όσο διαρκούσε η κινητοποίηση για τη Μακεδονία μία ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μία άλλη ξεκίνησε από το άγαλμα Βενζιέλου και πραγματοποίησε πορεία προς ανατολικά. 

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν κατευθυνόμενοι προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να προσπεράσουν αστυνομικό φραγμό στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Στρ. Καλλάρη. Τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές με ρίψη χημικών ενώ οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια (δείτε εδώ).

Τμηματικά, η πορεία κινήθηκε προς τον Λευκό Πύργο όπου η αστυνομία είχαν παραταχθεί κλούβες αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ εμποδίζοντας τους διαδηλωτές από το να προχωρήσουν προς την πλευρά της ομάδας αντιεξουσιαστών (δείτε εδώ).

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν προς τα πίσω και κινήθηκαν προς την Τσιμισκή, συνέχισαν περπατώντας στην Ίωνος Δραγούμη και στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά. Στη διάρκεια της πορείας φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. 

Παράλληλα, η ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου κινήθηκε προς το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ενώ η ομάδα που έκανε πορεία στην Εγνατία κινήθηκε προς το άγαλμα Βενιζέλου και τέλος διαλύθηκε.