Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ- ΟΥΡΑ 17 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ (VID)

Μαζικό κύμα εισόδου από την Αλβανία με τους οδηγούς να προσπαθούν να προλάβουν την αυστηριοποίηση των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Oυρά χιλιομέτρων σχηματίζουν και σήμερα τα αυτοκίνητα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με το κύμα εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία να αυξάνεται, ενόψει της αυστηροποίησης των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, οπότε θα μπορούν να εισέρχονται ως 750 άτομα την ήμερα.

Πολλοί μάλιστα, όπως αναφέρει το himara.gr, βρίσκονται στο σημείο για πάνω από 24 ώρες, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου η ουρά είχε φθάσει τα 17 χιλιόμετρα.Το πρωί 10χρονο αγόρι που περίμενε μαζί με τους γονείς του βρήκε τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από ασθενοφόρο που κινούνταν προς το νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία.  

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού σταθμού για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή.

Όπως ανέφερε μάλιστα σε χθεσινό δημοσίευμα το himara.gr, στη γειτονική Αλβανία δρα κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακών ελέγχων που από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ