Skip to main content

Συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη

Οι Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ανέβηκαν στην 9η θέση - Αύριο ξεκινούν και πάλι στις 14:00 το μεσημέρι

Με δύο ιστιοδρομίες στους άνδρες και στις γυναίκες ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 που συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στην προγραμματισμένη τους ώρα στις 14:00 το μεσημέρι καθώς οι καιρικές συνθήκες σε ότι έχει να κάνει με τον άνεμο το επέτρεψαν. Η ένταση του ανέμου ήταν λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τη Δευτέρα και κυμάνθηκε από 6-10 μίλια ωστόσο δεν δυσκόλεψε καθόλου τις προσπάθειες των ιστιοπλόων και ο αγώνας εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Στους άνδρες οι Σουηδοί Anton DAHLBERG / Fredrik BERGSTROM συνέχισαν δυναμικά και παρέμειναν στην 1η θεση της γενικής κατάταξης με 5 βαθμούς. Ακολουθούν οι Αυστραλοί Mathew BELCHER / Will RYAN με 10 βαθμούς και στην 3η θέση οι Αυστριακοί David BARGEHR / Lukas MÄHR επίσης με 10 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά τα Ελληνικά πληρώματα ο Τάκης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή που χθες ήταν στην 5η θέση υποχώρησαν στην 9η της γενικής κατάταξης με 20 βαθμούς. Στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο κατέλαβαν την 4η και την 12η θέση αντίστοιχα. Ο Βασίλης Παπουτσόγλου με τον Ιωάννη Ορφανό βρίσκονται στην 14η θέση της γενικής κατάταξης με 35 βαθμούς.

Στις γυναίκες σταθερά πρώτο στη γενική κατάταξη παραμένει το πλήρωμα από τη Βρετανία με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Hannah MILLS και την Eilidh MCINTYRE με 6 βαθμούς. 

Ακολουθούν οι Σλοβένες Tina MRAK / Veronika MACAROL με 8 βαθμούς και στη 3η θέση είναι το πλήρωμα από την Πολωνία με τις Agnieszka SKRZYPULEC / Irmina MRÓZEK GLISZCZYNSKA  με 10 βαθμούς.

Οι Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ανέβηκαν στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 20 βαθμούς. Τα δυο κορίτσια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες τερμάτισαν στην 6η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Για αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν και πάλι στις 14:00 το μεσημέρι.



Oρέστης Τσάνγκ: «Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ κι εγώ σ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Σε δήλωση του στο γραφείο τύπου του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470, ο γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Survivor» Ορέστης Τσάνγκ,  που υπήρξε πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας  με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στα 470 αλλά και 6ος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2009 σε μικρότερες κατηγορίες,  τόνισε:
«Το Ναυτικό  Όμιλο Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί για άλλη μια φορά παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας τον έχω σαν δεύτερο μου σπίτι. Εδώ ξεκίνησα την ιστιοπλοϊκή μου καριέρα από 9 ετών. Το 2009 με πολύ μεγάλη χαρά είχα κερδίσει την 6η παγκόσμια νίκη στα 470 εδώ στο Ν.Ο.Θ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια παίρνουν μέρος τόσοι πολλοί αθλητές και αθλήτριες. Αυτό δείχνει ότι ο Ν.Ο.Θ μπορεί διαχρονικά να φιλοξενεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Εγώ από την πλευρά μου είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω σε ότι μπορώ τους αθλητές και πρώην συναθλητές μου καθώς αυτοί είναι σήμερα οι «μαχητές» της ιστιοπλοΐας. Με τη βοήθεια και της αναγνωρισιμότητας που έχω αποκτήσει πλέον από τη συμμετοχή μου στο «Survivor»,  όλοι μαζί μέσα από αυτή τη διοργάνωση να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα μας αλλά και την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ κι εγώ με τα χρώματα της Ελλάδας και του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης σ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα και υπο άλλες συνθήκες, αν δεν μεσολαβούσε το «Survivor» θα προσπαθούσα να είμαι παρών κι εγώ και να αγωνιστώ. Ίσως να το κάνω σε μια μελλοντική διορ