Skip to main content

Συνεχίζεται το πάρτι στο Χρηματιστήριο - Μέσα και τα «βαριά χαρτιά»

Η προσδοκία επικράτησης της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οδηγοεί σε ένα ράλι, το οποίο αξιοποιούν στο έπακρο όλοι όσοι επένδυσαν στην «καθαρή λύση»

Εως και 100% άνοδο έχουν σημειώσει μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την επομένη των ευρωεκλογών. Η προσδοκία επικράτησης της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, «οδηγούν» σε ένα ράλι, το οποίο αξιοποιούν στο έπακρο όλοι όσοι επένδυσαν στην «καθαρή λύση» την επομένη της εθνικής κάλπης.
Το πάρτι αφορά και στα λεγόμενα «βαριά χαρτιά», τα οποία, ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν μείνει απελπιστικά πίσω από πλευράς αποδόσεων. Για παράδειγμα, στον τραπεζικό κλάδο. Εκεί, όπως μπορεί να διαπιστώσει ένας προσεκτικός παρατηρητής, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είναι αυτή που σέρνει τον χορό κι ακολουθούν και οι υπόλοιπες.

Στο μεταξύ, μετά από όλα τα παραπάνω, ήταν λογικό το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Greek Investment Roadshow, που πραγματοποιήθηκε εκεί, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Τι έγινε εκεί; Προσέξτε:

1. επισκέψεις και συναντήσεις στην Ουάσιγκτον,

2. κλειστές συναντήσεις Αμερικανών επενδυτών με εκπροσώπους εισηγμένων εταιρειών,

3. διοργάνωση του 8th Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη καθώς

4.  και παρουσιάσεις και επισκέψεις στο Σαν Φρανσίσκο.

Ηδη, όπως γίνεται γνωστό τα ραντεβού που κλείστηκαν κι έγιναν ήταν τόσα πολλά που παρέπεμπαν σε εποχές προ κρίσης. Αλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ανάλογα road shows θα γίνουν και άλλα, προσεχώς ακόμα και στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές. Κι όσοι ξέρουν επιμένουν ότι το ενδιαφέρον που εκφράζεται παραπέμπει σε παλιότερες και ...ενδοξότερες – από πλευράς κερδών – εποχές.