Skip to main content

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον δήμο Βόλβης

Αυτήν την εβδομάδα, ειδικά συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες εντοπισμού νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών με συνεχείς δειγματοληψίες.

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζει με συνέπεια ο δήμος Βόλβης και αυτή την χρονιά.

Για μια ακόμα εβδομάδα, ειδικά συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες εντοπισμού νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών με συνεχείς δειγματοληψίες, για την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών σε όλη την έκταση των οικισμών. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει χρήση παγίδων φωτός – ξηρού πάγου, για τη σύλληψη και ταυτοποίηση ακμαίων κουνουπιών τους.

Ειδικότερα θα διενεργηθούν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στα σημεία που θα εντοπιστούν πληθυσμοί ακμαίων κουνουπιών, όπως είναι λιμνάζοντα ύδατα και φρεάτια ομβρίων των οικισμών. Παράλληλα, θα διανεμηθούν ειδικές ταμπλέτες προνυμφοκτόνου φαρμάκου για χρήση τους σε ιδιωτικούς χώρους με βόθρους, και θα γίνει ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης.

Την τρέχουσα εβδομάδα το πρόγραμμα (που μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) περιλαμβάνει έλεγχο των επίγειων συνεργείων στις περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά) και Ρεντίνας (Σταυρός, Άνω Σταυρός, Μηλιές, Ρεντίνα, Μικρή Βόλβη, Βαμβακιά και Μεγάλη Βόλβη).