Skip to main content

Συνεχίζει αήττητος και πρωτοπόρος ο Άρης, πέρασε και από το Αγρίνιο (vid)

Οι Κιτρινόμαυροι με γκολ-πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 18΄ νίκησαν με 0-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους.

Ο Άρης επιβλήθηκε του Παναιτωλικού στο γήπεδο του Αγρινίου με 0-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και επέκτεινε το αήττητο σέρι του στο πρωτάθλημα. Το γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Μπρούνο Γκάμα στο 18΄, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Δημήτρης Μάνος.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1, με τον Σιαμπάνη κάτω από τα δοκάρια, τους Σούντγκρεν, Σάκιτς στα άκρα της άμυνας και τους Ρόουζ και Μπεναλουάν στο κέντρο της. Από μπροστά τους οι Ματίγια και Τζέγκο, με την τριπλέτα, Σίλβα, Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα να είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάνο.

Από την πλευρά του ο Τραϊάνός Δέλλας επέλεξε για την ομάδα του Αγρινίου, τον Κνετ στο τέρμα, τους Ντάλσιο, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο και Μάλη στην αμυντική γραμμή, τους Ντίας, Τσιγγάρα, Μεντόζα, Μάζουρεκ, Αριγίμπι στο κέντρο και στην αιχμή του δόρατος τον Αζαντί, σε σχηματισμό 4-5-1.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι στο 18' λεπτό κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Ο Μάνος μπήκε στην περιοχή, ο Μαλής τον έριξε κάτω με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας με άριστο τρόπο το 0-1.

Μετά το 0-1, ο Άρης οπισθοχώρησε λίγο περισσότερο έχοντας το μυαλό του κυρίως στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αυτό αποτυπώνεται στις τελικές, αφού επιχείρησε μόνο ένα σουτ με τον Μπρούνο Γκάμα στο 21΄ λεπτό. Ο Παναιτωλικός πήρε περισσότερος πρωτοβουλίες, κυκλοφορώντας την μπάλα.

Η ομάδα του Δέλλα προσπαθούσε κυρίως από την πλευρά του Αριγίμπι που ταλαιπωρούσε τον Σούντγκρεν, χωρίς όμως πάλι να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στο 40' ο Λιάβας έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, με τον Σιαμπάνη να ελέγχει εύκολα.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δημιουργούσαν πολύ δύσκολα ευκαιρίες. Η ομάδα του Τραϊάνου Δέλλα φαινόταν να δυσκολεύεται στην δημιουργία, αφού κάτι έλειπε για να σημειώσει κάποια τελική.

Από την άλλη, ο Άρης διαχειριζόταν το προβάδισμά του με τον Μάντζιο ωστόσο να ζητάει περισσότερη ένταση. Στο 58' και στο 60' σημειώθηκαν οι πρώτες στιγμές με τον Ματέο Γκαρσία και τον Μεντόζα να απαντάει με ένα μακρινό σουτ στο 63ο λεπτό.

Ο Δέλλας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Γιάκολις, Βέργο, Ντουάρτε, Άλβαρες και Τζανάκη, ώστε να προσπαθήσει να πάρει το κάτι παραπάνω. Όμως δεν κατάφερε ούτε πάλι να απειλήσει ουσιαστικά, με τον Άρη να παίρνει εν τέλει το διπλό.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης στην μάχη της κορυφής (28/11, 19:30), ενώ ο Παναιτωλικός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό (29/11, 15:00).

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76΄Άλβαρες), Μαλής (76΄Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61΄Γιάκολιτς), Μεντόσα (70′ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70΄Βέργος).

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86΄Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65΄Μπερτόγλιο), Σίλβα (75΄Μαντσίνι), Μάνος (86΄Λόπεθ)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) – Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης)

4ος: Γιώργος Τζοβάρας