Skip to main content

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στη Δαδιά-Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες (vid)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων ήταν υπεράνθρωπες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω του δύσβατου εδάφους.

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη φωτιά στη Λευκίμη Σουφλίου στον Έβρο, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις του Δρυμού της Δαδιάς, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για την κατάσβεση.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι εναέριες επιχειρήσεις ώστε να περιοριστεί η εστία της φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων ήταν υπεράνθρωπες, παρά τις αντίξοες συνθήκες τόσο λόγω του απροσπέλαστου του εδάφους, σε πολλά σημεία του πυκνού δάσους του Εθνικού Δρυμού, όσο και των ισχυρών ανέμων 4 - 5 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.



Όπως έγινε γνωστό, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται επίσης η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Στρατιωτική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία και ο δήμος Σουφλίου με μηχανήματα που όλη τη διάρκεια της νύχτας διάνοιγαν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μπει φραγμός στην καταστροφική λαίλαπα και να διασωθεί ο πυρήνας του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.