Skip to main content

Οι αναζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ο Μάρκος Μπόλαρης ψάχνει κάποιον πρόθυμο από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς προκειμένου να του αναθέσει την... «αποστολή αυτοκτονίας»

Γράφει ο Σαλονικιός

Με τον δήμο Θεσσαλονίκης ξεμπέρδεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας ως υποψήφια την Κατερίνα Νοτοπούλου. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, συνεχίζονται οι διεργασίες και οι αναζητήσεις για την εξεύρεση υποψηφίου. Το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να αποφύγει μια στενά κομματική υποψηφιότητα προκειμένου να μην χρεωθεί μια πολύ πιθανή εκλογική ήττα στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Έτσι, ανατέθηκε στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη να βρει κάποιον πρόθυμο από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς προκειμένου να του αναθέσει την αποστολή… αυτοκτονίας.

Θα θυμάστε, ενδεχομένως, τη συνάντηση η οποία είχε γίνει προ μηνός περίπου, στο ξενοδοχείο, στους Λαζαριστές, όπου κλήθηκαν και συμμετείχαν αρκετά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μαζί και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και φυσικά και ο Μπόλαρης.

Σε εκείνη τη συνάντηση, η οποία δεν πήγε όσο καλά θα ήθελαν στην κυβέρνηση, καθώς κανείς δεν εξεδήλωσε την επιθυμία να χρισθεί υποψήφιος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα αναλάβει να τρέξει την υπόθεση της αναζήτησης υποψηφίου. Όμως και σε αυτό υπήρξε δυστοκία, γι’ αυτό και χρειάστηκε να περάσουν βδομάδες έως ότου γίνει η επόμενη συνάντηση, αυτή τη φορά σε πολύ κλειστό κύκλο, με τη συμμετοχή μόνον όσων θα ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην περίφημη επιτροπή.

Αυτή έγινε τελικά το Σάββατο, υπό μια νέα κλειστή σύνθεση η οποία έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο «Μακεδονία Παλάς», υπό την επιστασία του Μπόλαρη.

Σύμφωνα με πηγή μου, σε αυτήν συμμετείχαν περί τα επτά άτομα, προερχόμενα από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, όπως ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης Αδάμ Δράγας, αλλά και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή μου, κάποιοι από τους προσκληθέντες, που ήταν και πιο ηχηρά ονόματα, δεν ανταποκρίθηκαν κι αυτό χάλασε κάπως τα σχέδια του Μάρκου. Μεταξύ αυτών που κλήθηκαν αλλά προτίμησαν τελικά να μην παραστούν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελής Κουκουλεκίδης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και πρώτος επιλαχών βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Β’ Θεσσαλονίκης και ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρώην περιφερειακός και δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος από την Ημαθία, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση του Σαββάτου δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη επιτροπή. Νεότερα λίαν προσεχώς.