Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την ανάγνωση και τη γραφή λογοτεχνικών κειμένων και όσους θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο γραφής τους.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη Δημιουργική Γραφή στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της ΧΑΝΘ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την ανάγνωση και τη γραφή λογοτεχνικών κειμένων, σε εκείνους που γράφουν κι επιθυμούν να λύσουν τις απορίες τους και να βελτιώσουν τον τρόπο της γραφής τους, στους γενναίους που αισθάνονται πως στα σημερινά χρόνια της κρίσης της οικονομίας και των αξιών, μέσω της λογοτεχνίας προχωράνε τα “θέλω” τους μερικά βήματα παρακάτω.

«Αναζητούμε τις αλήθειες μας, απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και τα φύλα, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, φοιτητές, σπουδαστές, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, εικαστικούς, θεατρολόγους, γραφίστες, ξεναγούς, νέους επαγγελματίες, συνταξιούχους και εργαζόμενους και σε όσους λαχταρούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στη γραφή. Στο σεμινάριό μας παρουσιάζεται ο “μαγικός” τρόπος με τον οποίο – διατηρώντας την ιδεολογία, τη φιλοσοφία και την αισθητική μας – μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γίνουμε καλύτεροι αναγνώστες, καλύτεροι ακροατές, καλύτεροι γραφιάδες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο τέλος του σεμιναρίου κάποια από τα γραπτά των συμμετεχόντων σε αυτό, τα οποία θα κριθούν από τον εισηγητή ως κατάλληλα για έκδοση, θα δουν το φως του ήλιου.

Περιεχόμενο – Ενότητες Μαθημάτων:

Δημιουργική Ανάγνωση – Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή – Δημιουργική Γραφή και Δημιουργική Ανάγνωση

Η αυτοαναφορικότητα στη Λογοτεχνία και τη Φιλοσοφία – Διήγημα – Νουβέλα – Μυθιστόρημα – Θεατρικό Έργο

Παραμύθι – Ποίηση – Επιμέλεια και έκδοση λογοτεχνικού κειμένου

Διάρκεια: 30 ώρες, 10  3ωρα μαθήματα

Πρόγραμμα: Τετάρτη 18.30 – 21.30

Πληροφορίες-Δήλωση συμμετοχής:

Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Χ.Α.Ν.Θ.

education3@ymca.gr

ΤΗΛ. 231 600 1000  εσωτ. 0832 & 0830

Περισσότερα εδώ: https://ymca.gr/programmata/dimiourgiki-grafi/

Facebook: Καλλιτεχνικά & Επιμορφωτικά προγράμματα ΧΑΝΘ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ