Skip to main content

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στη Λέρο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούν έρευνες στην Αθήνα, με τους αρμόδιους να ερευνούν ακόμα και σπίτια.

Την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο ομολόγησε, κατόπιν ανάκρισης, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ξεκαθαρίζει επισήμως, με ανακοίνωσή του, ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Αναφέρει συγκεκριμένα το ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι δεν υπάρχει «ομολογία» κάποιου εκ των υπόπτων για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού, καθώς κανένας εκ των τριών δεν έχει προσαχθεί. Υπενθυμίζεται ότι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι πρώην μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) και ο τρίτος υπαξιωματικός, υπεύθυνος για την αποθήκη, που φέρεται ότι έχει μετατεθεί από τη Λέρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στη Λέρο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούν έρευνες στην Αθήνα, με τους αρμόδιους να ερευνούν ακόμα και σπίτια.

Νωρίτερα, πληροφορίες του Alpha ανέραν ο ένας εκ των τριών υπόπτων «έσπασε» και φέρεται να ομολόγησε την κλοπή στο στρατόπεδο. Σύμφωνα με άλλη πηγή πληροφόρησης ωστόσο, την υπόθεση «ξεκλείδωσε» η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών κάποιων εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων με την υπόθεση.

Προς ώρας πάντως, παραμένει άγνωστο το πού κατέληξε το κλαπέν πολεμικό υλικό.