Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγριογούρουνου (vid)

Η αστυνομία έκλεισε τις πόρτες του άλσους έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ζώο να κινηθεί προς την πυκνοκατοικημένη περιοχή των Συκεών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια εντοπισμού τουλάχιστον ενός αγριογούρουνου στο δημοτικό άλσος Συκεών.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο και μέλος του Αρκτούρου, Νικόλαο Πατσινακίδη, το ένα ζώο εντοπίστηκε πριν από ένα μισάωρο από τον ίδιο, ωστόσο μετά από λίγο τα ίχνη του χάθηκαν ξανά μέσα στο άλσος.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκλεισε τις πόρτες του άλσους έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ζώο να κινηθεί προς την πυκνοκατοικημένη περιοχή των Συκεών.

Σύμφωνα με το μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Δημηρόπουλο, πρόκειται για ένα ζώο περίπου δύο χρόνων και 40 κιλά και κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που κυκλοφορεί και μέσα στην πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αγριογούρουνο κατεβαίνει από το Σέιχ Σου ανάμεσα στη διασταύρωση Επταπυργίου με Ασβεστοχωρίου και φτάνει στο άλσος του Δήμου Συκεών, όπου έχει φτιάξει φωλιά και από το σημείο αυτό ξεκινάει τις... βόλτες του αναζητώντας τροφή σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι αυτή την ώρα το αγριογούρουνο δεν έχει εντοπιστεί με τον κ. Δημητρακόπουλο να εκτιμά ότι βρίσκεται ακόμη εντός του άλσους. Σε περίπτωση εντοπισμού του και αν δεν πέσει στην παγίδα που έχει στηθεί, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί αναισθητικό βέλος.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην παγίδα υπάρχει καλαμπόκι σε μια ειδική θέση, που όταν το γουρούνι σκύψει για να φάει, αυτόματα κινείται ο μηχανισμός και πέφτει η πόρτα πίσω του.