Skip to main content

Συνεχίζονται οι εργασίες υλοτομίας στον δήμο Θέρμης για το φλοιοφάγο έντομο

Ολοκληρώνονται οι υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης οι οποίες γίνονται στην περιοχή του Τριλόφου και αύριο ξεκινούν παρεμβάσεις στο Άλσος Καρδίας

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες εξυγιαντικής υλοτόμησης στα δασοκτήματα του δήμου Θέρμης για την καταπολέμηση του φλοιοφάγου εντόμου το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα στο Σέιχ Σου καθώς και σε άλλες δασώσεις εκτάσεις πέριξ του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, στον δήμο Θέρμης ολοκληρώνονται οι υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης οι οποίες γίνονται στην περιοχή του Τριλόφου και αύριο ξεκινούν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Άλσος Καρδίας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την “ALFAWOOD GROUP Α.Ε.Β.Ε” και δασικούς συνεταιρισμούς.

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις θέσεις Πλατάνια, Προφήτη Ηλία και Κοτρώνι, στην Κοινότητα Τριλόφου. Σε επόμενο στάδιο, εντός του μηνός Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί θρυμματισμός των υπολειμμάτων υλοτομίας.

Οι υλοτομικές εργασίες στη Άλσος της Κοινότητας Καρδίας το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γήπεδο, περιλαμβάνουν απομάκρυνση όλων των ξερών και προσβεβλημένων δέντρων από το φλοιοφάγο έντομο.

Οι εργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες για την προστασία των δασικών εκτάσεων του δήμου Θέρμης και θα ακολουθήσουν και σε άλλες δημοτικές δασικές εκτάσεις όπου εντοπίστηκαν ανάλογες προσβολές.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι υλοτομήσεις στο δασόκτημα Ισενλί της Θέρμης. Η καταστροφή περιορίστηκε, καθώς ήδη από πέρυσι, ο δήμος ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλίες για την αποτύπωση της προσβολής σε όλες τις δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όριά του, ενώ ταυτόχρονα, προέβη και σε όλες τις αναγκαίες εξυγιαντικές δράσεις. Ανάλογες υλοτομήσεις έγιναν και στις δασικές εκτάσεις του Αγίου Ιωάννη Βασιλικών και του Μονοπήγαδου.