Skip to main content

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της ανθοέκθεσης Αμπελοκήπων

Η Ανθοέκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως το Σάββατο 11 Μαΐου στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είσοδος από Ελ. Βενιζέλου.

Σε ένα πολύχρωμο τοπίο με λουλούδια και φυτά συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα της η φετινής Ανθοέκθεσης 2019 του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Μεγ. Αλέξανδρος» και παρακολούθησε την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3/5 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών και αθλητών συλλόγων και σχολείων του Δήμου, ενώ ακολούθησαν Ποντιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννηση Αγίου Νεκταρίου» με χοροδιδάσκαλος τον κ. Κώστα Κετικίδη, Θρακιώτικοι χοροί από τον Σύλλογο Θρακιωτών Τριγώνου Έβρου Νομού Θεσσαλονίκης με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρήστο Γιοβανούδη και Χοροί της Μακεδονίας από το χορευτικό του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γρηγόρη Αναγνωστόπουλο. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με μουσική για όλες τις προτιμήσεις από Ελληνικά swing μέχρι έντεχνα τραγούδια και ποπ μπαλάντες, από τη Φωτεινή Γκούνα και την ορχήστρα της.

Το Σάββατο 4/5 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με παιδικά τραγούδια από τον σύλλογο «Το Πανθερμαϊκό και της Μενεμένης το Χαμόγελο». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τμημάτων χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης «Αγία Παρασκευή» και έκλεισε η βραδιά με την συναυλία από τα Νεανικά Μουσικά Τμήματα Μενεμένης και με αρχοντορεμπέτικο και ρετρό λαϊκό πρόγραμμα από τους «ΚΑΤΙΦΕ».

Την Κυριακή 5 Μαΐου συνεχίσαμε με παραδοσιακούς χορούς του Ελληνοχωρίου Έβρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών «Βιότοπος». Ακολούθησαν ποντιακοί χοροί από τα τμήματα της «Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων» και Μικρασιατικοί χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Μενεμένης «Αγία Παρασκευή». Τέλος ακολούθησε αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο και τη Λίνα Νικολακοπούλου από το εργαστήρι έντεχνης μουσικής «Ο Θερμαϊκός» του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρόμων.



Σήμερα στις 7 το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το τμήμα του Δήμου, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τη Γεωργία και την Αρμενία από τους αντίστοιχους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Γεωργία» και «Χαμασκαϊν». Θα ακολουθήσει παρουσίαση των τμημάτων χορωδίας του Θερμαϊκού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμά θα κλείσει με αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο από την λαϊκή ορχήστρα του Θερμαϊκού ωδείου Αμπελοκήπων.

Η Ανθοέκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως το Σάββατο 11 Μαΐου στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είσοδος από Ελ. Βενιζέλου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Σαββατοκύριακα και αργίες: 9 π.μ.– 10 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο σημείο υπάρχει πάρκινγκ.