Skip to main content

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον δήμο: Τα είπαν ο Βούγιας με Κουράκη

Τι ειπώθηκε στη σημερινή συνάντηση του Σπύρου Βούγια της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» και του Ανδρέα Κουράκη της «Κίνησης των 5»

Γράφει ο Σαλονικιός

Ζυμώσεων συνέχεια ενόψει των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης. Σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση του Σπύρου Βούγια της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» και του Ανδρέα Κουράκη της «Κίνησης των 5». Η συζήτηση αφορούσε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αλλά πιθανότατα και της «Πρωτοβουλίας» ώστε να κατεβούν με κοινό υποψήφιο στις εκλογές του Μαΐου.

Όπως με ενημέρωσε πηγή μου ο Σπύρος είπε προς τον Ανδρέα ότι η «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη» θα παρακολουθήσει τις διεργασίες οι οποίες θα γίνουν το προσεχές διάστημα ανάμεσα στην «Πρωτοβουλία», στην «Κίνηση των 5» και πιθανώς και σε άλλες συλλογικότητες ή πρόσωπα, αλλά η παράταξη την οποία έχουν συγκροτήσει με τον Νίκο Νυφούδη, δεν θα συμμετέχει σε αυτές και θα συνεχίσει τον δρόμο της. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως, ότι δεν θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, με σκοπό τη συγκρότηση της μέγιστης δυνατής και νικηφόρας πλειοψηφίας.

Ο πρώην αντιδήμαρχος είπε προς τον Σπύρο ότι η «Κίνηση των 5» θα επιδιώξει να υπάρξουν συγκλίσεις με όμορους χώρους και θα επιμείνει σε αυτό. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση των «5» με τους Βούγια και Νυφούδη, από τους οποίους πάντως διευκρινίζεται ότι το αντικείμενό της δεν θα αφορά το ενδεχόμενο συνένωσης των παρατάξεων.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε και πριν η Voria.gr την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Ανδρέας Κουράκης θα ανεξαρτητοποιηθεί από την «Πρωτοβουλία», ενώ το ίδιο, πιθανότατα θα κάνει και ο Γιώργος Αβαρλής από τη δική του παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».