Skip to main content

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη στρώση ασφαλτοτάπητα στον δήμο Νεάπολης Συκεών που προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα.

Με την πλήρη ανακατασκευή μιας ακόμη κεντρικής οδού συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγάλου έργου της οδοποιίας της Δ.Ε. Συκεών, με τους ρυθμούς των εργασιών να επιταχύνονται με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.

Μετά την οδό Μελίνας Μερκούρη, που ανακατασκευάσθηκε πριν λίγες ημέρες, τα συνεργεία μετακινήθηκαν στην οδό Αγ. Δημητρίου, με τις πρόδρομες εργασίες να έχουν ξεκινήσει χθες, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με το «φρεζάρισμα» του οδοστρώματος και την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου ασφαλτοτάπητα. Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη στρώση ασφαλτοτάπητα, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα, για να ακολουθήσει αύριο, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, η τελική δεύτερη ασφαλτόστρωση με νέο αντιολισθηρό τάπητα, και να ακολουθήσει από την ερχόμενη Δευτέρα η ανακατασκευή της οδού Γεωργίου Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες αυτές εντάσσονται στη μεγάλη εργολαβία της οδοποιίας της Δ.Ε. Συκεών, που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε περισσότερες από 30 οδούς, στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου τεχνικού προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για την αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο έργο της οδοποιίας στην περιοχή των Συκεών δημοπρατήθηκε το 2016 αλλά εξαιτίας των πολλών διαδοχικών αλλαγών στη σχετική νομοθεσία , αλλά και των πολλών ενστάσεων και προσφυγών, το έργο δεν είχε μπορέσει να ξεκινήσει μέχρι πριν λίγο καιρό, ενώ αυτό θα μπορούσε έως σήμερα να είχε ολο­κληρωθεί. Αυτό προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτοστρώ­σεις διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 3.950.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.



Ολική ανακατασκευή

Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια του τεχνικού προγράμματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, με τελευταίες τέτοιες παρεμβάσεις να έχουν σημειωθεί στη Νεάπολη με ανακατασκευές και ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών (προϋπολογισμού 1.543.900 ευρώ) και στον Αγ.Παύλο (πρ. 1.400.000 ευρώ), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στα Πεύκα (πρ. 3.700.000 ευρώ). Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις που  αφορούν στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ελ. Βε­νιζέλου και της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου της Δ.Ε. Νεάπολης σε όλο το μήκος της, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τον κόμβο της περιφερεια­κής οδού (πρ. 1.238.163 ευρώ), όπως και στην πλήρη ανακατασκευή και ανάπλαση του οδικού άξονα της λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου στη Δ.Ε. Πεύκων με πλακοστρώσεις, νέο ηλεκτροφωτισμό, κ.ά. (πρ. 4.980.900 ευρώ).

Ο σχεδιασμός, που βρίσκεται πλέον στη φάση της υλοποίησης, περιλαμβάνει εργασίες σε συνολικά 29 οδούς της Δ.Ε. Συκεών, που είναι: Ρ. Φεραίου, Μακεδονομάχων, Μ. Μερκούρη, Π. Αφαλή (πρ. Ελπίδος), Ελ. Βενιζέλου, Καυκάσου, Αλ. Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Αγ. Δημητρίου, Στρ. Ι. Σαράφη, Τυρνάβου, Θουκυδίδου, Θερμοπυλών, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Γ. Γεννηματά, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Ολ. Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Δημητρίου & Ανδρέου, τμήμα της Επταπυργίου. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι μεταξύ άλλων η ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και επίστρωση των οδών με νέου τύπου αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα.

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού

Ταυτόχρονα με τα έργα ασφαλτοστρώσεων στη Δ.Ε. Συκεών θα εξελίσσονται και οι εργασίες αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών τελευταίας σύγχρονης τεχνολογίας LED.

Τα έργα ηλεκτροφωτισμού προβλέπουν και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων «ηχητικής διάταξης» για τυφλούς και «αντίστροφης μέτρησης» οχημάτων και πεζών σε υπάρχοντες σηματοδότες στους κόμβους της Δ.Ε. Συκεών.  

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεσθούν στις οδούς: Ρήγα Φεραίου (από Κύπρου έως Επταπυργίου), Ανδρέου Δημητρίου (όλη), Αγ. Δημητρίου (από Καλπακίου έως 28ηw Οκτωβρίου), Ελ. Βενιζέλου (από Καραολή έως Αντ. Δημητρίου), Καραολή (όλη), Ιωάννου Μιχαήλ (από Ούλοφ Πάλμε έως Καραολή), Βελδεμίρη (από Στρ. Σαράφη έως Παπαναστασίου), Στρ. Σαράφη (από Βελδεμίρη έως Ρωμανίδου), Τσαρούχη (όλη), Κυ-πρίων Ηρώων Ισαάκ και Σολωμού, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Μ. Ασίας, Υψηλάντου (τμήμα), Ναυπάκτου (τμήμα) και Αναξαγόρα (τμήμα), Επταπυργίου (από Φωκά έως Ανθέων), Βάρναλη (από Κονίτσης έως Μεγάρων), Κάθετος της Βυζαντίου και τμήμα προέκτασης της Σαπουντζόγλου, Θερμοπυλών (και πλατεία προς Λεωνίδου και Τυρνάβου), Οδυσσέως (όλη), Ενθ. Αντιστάσεως (όλη), Καλπακίου (από Ρήγα Φεραίου έως Κομνηνών), Παπαφλέσσα, Σουρμένων, Βαλτετσίου (από Ρήγα Φεραίου έως Κομνηνών), Μαντώ Μαυρογένους και Πάροδος, Πόντου (τμήμα), Πηλίου, Δημοτικό Άλσος Συκεών -αποκατάσταση υπόγειου δικτύου φωτισμού, υποδομή και εγκατάσταση διάκοσμου φωτισμού (Επταπυργίου, Ρήγα Φεραίου, Ανθέων-δίκτυο και είσοδος, Ελπίδος - δίκτυο και είσοδος, Καραολή, Ι. Μιχαήλ, Στρ. Σαράφη, Βελδεμίρη), Εγκατάσταση «ηχητικής διάταξης» και αντίστροφης μέτρησης οχημάτων και πεζών σε υπάρχοντες σηματοδότες στους κόμβους της Δ.Ε. Συκεών, Ούλοφ Πάλμε, «Πολιτιστική Γειτονιά».