Skip to main content

Συνεδριακή ημερίδα για το αύριο της ελληνικής οικονομίας στο ΕΒΕΘ

Στόχος η διερεύνηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και της δυνατότητας του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Συνεδριακή ημερίδα με τίτλο «Αναζητώντας το αύριο στην ελληνική οικονομία» διοργανώνει η Paremvasi, πολυσυλλεκτικό think tank κοινωνικού προβληματισμού και πολιτικής σκέψης. Στόχος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητα του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Συνεδριακή Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) στις 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17:00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ).                                              

Η Paremvasi επιδιώκει μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου για την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Γεροντής και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympia- Electronics, κ. Δημήτριου Λακασά και θέμα: 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας - Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Νικόλαος Βαρσακέλης - Αντιπρύτανης ΑΠΘ, Παναγιώτης Λιαργκόβας και Παναγιώτης Καρκατσούλης θα εξετάσουν τις προκλήσεις του σήμερα στην ελληνική οικονομία:

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ

-παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα

-δίνοντας έμφαση στο νέο διεθνές περιβάλλον και τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας

-εντοπίζοντας θεσμικές παθογένειες και

-εστιάζοντας στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την οικοδόμηση νέου αναπτυξιακού προτύπου.

B' ΕΝΟΤΗΤΑ

-παρουσιάζοντας την αναπτυξιακή και γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας και

-τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται από τη χρονική συγκυρία και τη διαθεσιμότητα ανανεώσιμων και ορυκτών πηγών.

Στο μεταξύ, διακεκριμένα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, οι κύριοι Ντίνος Μπενρουμπή, Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της PROTERGIA και Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ, θα τοποθετηθούν σε σχέση με τα ενεργειακά προγράμματα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Εγγραφές: Υπάρχει δυνατότητα προεγγραφής: https://goo.gl/forms/FBsdM3Rwu6wqPirg2

Πληροφορίες: tel. +30 231024497, email: tita.stefa@ambotis.gr