Skip to main content

Συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής: Δεν συζητείται η σύνθεση των Κ.Ο.

Η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων, δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και  Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν».

Επισήμως, η εισήγηση του κ. Βούτση δεν περιλαμβάνει αλλαγή στο άρθρο 15 για την σύνθεση και συγκρότηση Κ.Ο..

Η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης - μιλώντας στον Αθήνα 9,84 - αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, που έχει θέμα την τροποποίηση διατάξεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ο κ. Βούτσης είπε: «Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού».

Σύμφωνα με την «athina984.gr», αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του.