Skip to main content

Συνεδρίαση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τουρκικές προκλήσεις

Ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να ενημερώσει τους αρμόδιους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε.

Με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, συνεδριάζει αυτή την ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου.

Κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να ενημερώσει τους αρμόδιους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. να λάβει «στοχευμένα μέτρα» σε βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΕΠ είναι η τρίτη στη φετινή χρονιά. Η προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, με κύριο αντικείμενο το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και τρέχοντα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του κυπριακού ζητήματος.