Skip to main content

Συνεδρίαση του ΣΕΒΕ στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλ. Χαΐτογλου» όπου παρουσιάζεται η σπάνια συλλογή των οχημάτων και των πυροβόλων του Ελληνικού Στρατού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) φιλοξενήθηκε την Τρίτη στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα του 1893, έργο του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα Έρνεστ Τσίλερ, που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο (1894-1912) στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, υποδέχθηκαν στο Μουσείο ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ, κ. Νίκος Μαργαρόπουλος, και η Διευθύντρια του ΙΜΜΑ, κ. Φανή Τσατσάια.

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ για την επιλογή τους να πραγματοποιήσουν τη συνεδρίασή τους στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Είναι μια ακόμη κίνηση εξωστρέφειας για εμάς, καθώς στόχος μας είναι να έρχεται σε επαφή με το Μουσείο όλο και ευρύτερο κοινό. Στην κρίσιμη συγκυρία που διάγουμε, είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα τους εξαγωγείς, οι οποίοι επιτελούν πολλαπλό ρόλο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ, κ. Ν. Μαργαρόπουλος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου από τον κ. Βασίλειο Γούναρη, Β’ Αντιπρόεδρο του ΙΜΜΑ και Καθηγητή Ιστορίας του Α.Π.Θ.

«Έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία που αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου πραγματοποιείται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Οι Έλληνες εξαγωγείς δεν βρισκόμαστε σήμερα εδώ για μια απλή ξενάγηση, αλλά αφουγκραζόμαστε το Μουσείο, γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του. Και μόνο η ύπαρξή του στον ελλαδικό χώρο σημαίνει πάρα πολλά. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη Θεσσαλονίκη, χωρίς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο οποίο γενιές ολόκληρες έμαθαν και μαθαίνουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Νομίζω ότι το μουσείο αυτό είναι ο συνδετικός κρίκος του χθες με το σήμερα και το αύριο, για να θυμόμαστε πάντοτε από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε. Ως Σύνδεσμος Εξαγωγέων θα στηρίξουμε το εξαιρετικό, χρήσιμο και κρίσιμο αυτό Μουσείο και αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γ. Κωνσταντόπουλος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου», όπου παρουσιάζεται η σπάνια συλλογή των οχημάτων και των πυροβόλων του Ελληνικού Στρατού και στην οποία αποτελείται από χειροποίητα μοντέλα, δωρεά του αείμνηστου ευεργέτη Αλέξανδρου Χαΐτογλου.

«Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κάνει μέρα με τη μέρα γοργά βήματα εξωστρέφειας, γίνεται ένα ιδιαίτερα ανοικτό και φιλόξενο μουσείο, οικείο στον επισκέπτη είτε αυτός είναι ένα παιδί είτε είναι ένας επιχειρηματίας. Η αίθουσα ‘‘Αλέξανδρος Χαΐτογλου’’, ανακαινίστηκε και είναι έτοιμη να για να φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις, συλλογικές ή εταιρικές συναντήσεις, προσφέροντας παράλληλα τη γνώση της ιστορίας της Μακεδονίας ‘‘του παλιού καιρού’’, της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα, μέσα από μια ιδιαίτερη μουσειακή εμπειρία» τόνισε η Διευθύντρια, κ. Φ. Τσατσάια.