Skip to main content

Συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος για τη συμβολή της Εκκλησίας στον εμβολιασμό

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας - Θα εξεταστεί ο εμβολιασμός κληρικών και πιστών

Ιδιαίτερα κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σε αυτή, για το πως θα μπορούσε η εκκλησία να συμβάλει στον εμβολιασμό κληρικών και πιστών και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτό που αναμένεται να αποφασιστεί, είναι η έκδοση εγκυκλίου, που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν, να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η εγκύκλιος αυτή θα σταλεί στις μητροπόλεις και από εκεί σε όλους τους ναούς για να διαβαστεί σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος και αρκετοί ιεράρχες από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος αρκετές φορές έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του υπέρ του εμβολιασμού, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί ενώ έχει επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τους ειδικούς προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας

Αύριο θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Η σύνοδος θα ενημερωθεί και για τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ertnews.gr