Skip to main content

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο - Τι θα συζητηθεί

Το σημερινό θα είναι το πρώτο συμβούλιο που θα διεξαχθεί μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δημάρχου να μην κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Συνεδριάζει σήμερα, στις 16:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με 77 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Το σημερινό θα είναι το πρώτο συμβούλιο που θα διεξαχθεί μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δημάρχου να μην κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. 

Η έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2019, η έγκριση χορήγησης δωρεάν αναπηρικών αμαξιδίων (η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω της υλοποίησης της δράσης «Keep on Moving»), ο καθορισμός των τελών υπαίθριου εμπορίου και του τρόπου είσπραξής τους, όπως και των τελών και δικαιωμάτων των Κοιμητηρίων ευθύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2019, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συμερινή, 28η τακτική συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης η συμμετοχή της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος REACT από 1/1/2019, η υποβολή πρότασης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τίτλο «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους» καθώς και η έγκριση κυκλοφοριακής ρύθμισης στην οδό Θεοτοκοπούλου, στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των πεζοδρόμων Χρυσοστόμου και Κρίσπου στην Άνω Πόλη (για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Βυζαντινού Λουτρού). Το Δημοτικό Συμβούλιο θα απασχολήσουν επίσης ο καθορισμός διαστάσεων κουβουκλίου και μέγιστου εξοπλισμού υφιστάμενων περιπτέρων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η συνδιοργάνωση επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 110 ετών από τη ίδρυση του ιστορικού Ηρακλή και η εθιμοτυπική τιμητική εκδήλωση στους διατελέσαντες προέδρους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.