Skip to main content

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με 40 θέματα

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη και θα μεταδοθεί από το κανάλι του δήμου στο Youtube - Ποια θέματα θα συζητηθούν.

Με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 4.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

- Έγκριση ανταλλαγής ακινήτων του δήμου Θεσσαλονίκης με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., διαχείρισης της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4801/2021 (ΦΕΚ 83/Τ.Α΄/24-05-2021), για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος.

- Έγκριση α) σχεδίου κατάρτισης φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας (Creative cities of gastronomy network) και β) εξουσιοδότησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

- Έγκριση συνδιοργάνωσης του 1ου διαδικτυακού παγκόσμιου πρωταθλήματος ρομποτικής με θέμα τον αθλητισμό διά μέσου πλατφόρμας για διαγωνιστική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 - 27 Ιουνίου 2021 για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Παιδείας.