Skip to main content

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά και τα χειροκροτήματα σε Σημίτη

Στην έναρξη, ροβλήθηκε βίντεο με ομιλίες της Φώφης Γεννηματά. Η καρέκλα της εκλιπούσης προέδρου είναι κενή με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το πρώτο υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το συνέδριο, με κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο», διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο του Tae kwon do και ξεκινά με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε μια συγκινητική έναρξη, προβλήθηκε βίντεο με ομιλίες της Φώφης Γεννηματά. Η καρέκλα της εκλιπούσης προέδρου είναι κενή με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου. Το σκηνικό θυμίζει παλιές ένδοξες εποχές με καινοτομίες: Υπάρχει παντού ο γνώριμος ήλιος του ΠΑΣΟΚ και πράσινες σημαίες, ωστόσο από τα μεγάφωνα δεν ακούγεται το «Καλημέρα Ήλιε» αλλά ξένη μουσική. Επίσης «δεν υπάρχει γυναίκα που να μη φοράει πράσινα» όπως λένε χαρακτηριστικά. Παρόντες οι σύνεδροι, βουλευτές, πρώην υπουργοί, όλοι γνώριμα πρόσωπα από τα παλιά αλλά και φρέσκα πρόσωπα.

Αποθεώθηκε ο Κώστας Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης αποθεώθηκε αποθεώθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους συνέδρους. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα λάβει τον λόγο για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε συνέδριο του κόμματος. Χειροκροτήθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η όσμωση παλιάς και νέας γενιάς ήταν έντονη. Από την παλιά φρουρά παρόντες ήταν άπαντες: Από τον Παρασκευά Αυγερινό, τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον Κώστα Γείτονα μέχρι τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Κώστα Λαλιώτη.

Από τη νεότερη γενιά παρούσες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο Πάνος Βλάχος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου αλλά και ο Παναγιώτης Φασούλας, και η Βάνα Μπάρμπα που συγκέντρωσε πολλά φλας των φωτογράφων.

Αύριο, Σάββατο, μιλούν ο Γιώργος Παπανδρέου (13:00) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (13:30). Το Σάββατο θα έχει ψηφοφορίες για τις καταστατικές αλλαγές (διεύρυνση μελών Κεντρικής Επιτροπής, Πολιτικού Συμβουλίου και Νομαρχιακών Επιτροπών) και την Κυριακή θα ψηφίσουν οι σύνεδροι για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο, αφού οι υποψήφιοι για τις 300 θέσεις είναι σχεδόν 800.