Skip to main content

Συνέλαβαν πέντε ακόμα μέλη της «μαφίας της Δυτικής Αττικής»

Μεταξύ των πέντε είναι και δύο αρχηγικά στελέχη, που είχαν διαφύγει - Η συμμορία είχε διαπράξει μια σειρά ληστειών και κλοπών σε όλη την Ελλάδα.

Στη σύλληψη πέντε μελών της γνωστής συμμορίας που είχε διαπράξει μια σειρά ληστειών και κλοπών σε όλη την Ελλάδα προχώρησε σήμερα η αστυνομία.

Η εγκληματική οργάνωση που έγινε γνωστή με την ονομασία «μαφία της Δυτικής Αττικής» και αποτελείται κυρίως από Ρομά, εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων είναι και δύο αρχηγικά στελέχη, που είχαν διαφύγει, ενώ ο τρίτος από τους αρχηγούς, ένας 35χρονος Ρομά, συνελήφθη πριν μία εβδομάδα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, τα πέντε  μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε σπίτια- μέγαρα ενώ κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα όπως «Φεράρι» και «Πόρσε».

Ο δεύτερος κύκλος των αστυνομικών επιχειρήσεων είναι σε εξέλιξη από το πρωί, από την Ασφάλεια Αττικής, ύστερα από παραγγελίες των αρμόδιων ανακριτών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Λάρισα.

Μέχρι αυτή την ώρα, ταυτοποιήθηκαν άλλες 30 περιπτώσεις ληστειών διαρρήξεων και κλοπών και έχουν γίνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια, τραπεζικές θυρίδες και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πανάκριβων κοσμημάτων και ρολογιών, χρυσές λίρες, χρήματα, όπλα, σφαίρες και ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.