Skip to main content

Συνελήφθη 37χρονος στην Καβάλα για 1.168 κιλά ακατάλληλων οστράκων

Τα όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ το όχημα που τα μετέφερε ο 37χρονος δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών.

Χίλια εκατόν εξήντα οχτώ κιλά (1.168 kg) όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος για παράνομη μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος Αγίου Σίλα Καβάλας), Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 37χρονος και μετέφερε πενήντα πέντε (55) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους χιλίων εκατόν εξήντα οχτώ κιλών (1.168 kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα - σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.