Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(ΦΩΤΟ)

Ο δράστης είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης για τραχύ νόμισμα, νομισματοκοπείου Θεσσαλονίκης από κράμα χρυσού και αργύρου.

Στη σύλληψη ενός 38χρονου προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από προσπάθειά του να πουλήσει αρχαίο νόμισμα μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη, έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Πιο συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (03-05-2018) αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για τραχύ νόμισμα, νομισματοκοπείου Θεσσαλονίκης (1258/9 – 1282 μ.Χ.), από κράμα χρυσού και αργύρου, το οποίο όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή των Χανίων Κρήτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ