Skip to main content

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία - Προσπάθησε να διαφύγει πεζός

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Συνελήφθη εχθές ένας αλλοδαπός για παράνομη προώθηση μεταναστών στη χώρα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, οποίος πρώτα προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη πεζός.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη όταν τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις παράνομους μετανάστες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός – διακινητής, μετά από σήμα στάσης των αστυνομικών, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στις 4-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από την αστυνομία κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο καθώς και χρηματικό πόσο, ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.