Skip to main content

Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή.

Συνελήφθη στο δικαστήριο ο μάρτυρας, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του για να καταθέσει στην υπόθεση του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, με εντολή του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή τον Αύγουστο του 2012, αποφάσισε τη σύλληψη του μάρτυρα για το αδίκημα της ψευδορκίας με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υποστήριξε ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο μάρτυρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου θεωρήθηκε κρίσιμη από την Πολιτική Αγωγή καθώς φαίνεται να συνδέεται με τη μεταφορά της σορού του 26χρονου φοιτητή, λίγο πριν συλληφθεί δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την Έδρα σχετικά με το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, τις ημέρες μετά την απαγωγή του Μάριου. Ωστόσο οι απαντήσεις του είτε ήταν «δεν θυμάμαι» είτε έβριθαν αντιφάσεων με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των δικαστών που του είπαν πως αν δεν αποφασίσει να μιλήσει «δεν θα φύγετε από εδώ..Δεν θα ολοκληρωθεί η κατάθεση σας. Μιλήστε μην φοβάστε».

Ο μάρτυρας επέμεινε πως οι συνομιλίες που είχε με τον 73χρονο, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη, αφορούσαν δουλειά που ανέμενε ότι θα του βρει ο κατηγορούμενος.

Όσο κι αν δεχόταν ερωτήσεις για συγκεκριμένες φράσεις από τα επίμαχα τηλεφωνήματα όπως η φράση «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο», ο μάρτυρας εξακολουθούσε να ισχυρίζεται πως σχετίζονταν με την επικείμενη δουλειά.

Σε ερώτηση σχετικά με τηλεφώνημα του προς τον 73χρονο στις 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χιλιόμετρα , η απάντηση του ήταν πως του έλεγε ότι «είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας».

Πάρεδρος: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: ..είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

Πάρεδρος: Τη λέξη «ταβέρνες» όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το ..κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα;

Μάρτυρας: μόνο κάρβουνα...

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε..

Το δικαστήριο, που έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή των δύο γιών του 73χρονου, που είναι αστυνομικοί, διέκοψε για τις 21 Νοεμβρίου.