Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ BBC ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (VID)

O ανταποκριτής του BBC απελάθηκε εξαιτίας φραστικών επιθέσεων στο σύστημα της χώρας αλλά και εξαιτίας της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του.

Σε απέλαση του ανταποκριτή του BBC στη χώρα, προχώρησε η Βόρεια Κορέα «εξαιτίας φραστικών επιθέσεών στο σύστημα της χώρας, αλλά και εξαιτίας της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του», σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα έχει απαγορευτεί δια παντός.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για το δημοσιογράφο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, που είχε μεταβεί μαζί με μία παραγωγό και έναν βιντεολήπτη στη Βόρεια Κορέα, ενώ η σύλληψη έγινε την Παρασκευή (6/5), πριν από την αναχώρηση από τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε για οκτώ ώρες από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να υπογράψει δήλωση.

Ο ίδιος και τα μέλη του συνεργείου οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το BBC, ενώ η αναφερόμενη ομάδα βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα πριν από το κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος συνοδεύοντας ομάδα ερευνητών που πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας.

ο
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ