Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «11 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ»

Με τη σύζυγό του καταδικάστηκαν από τουρκικά δικαστήρια ως τρομοκράτες της FETO του Γκιουλέν και επιχείρησαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στενοί συνεργάτες του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν συνελήφθησαν από τις Αρχές την ώρα που επιχειρούσαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γκιουντέμ και την σύζυγό του Μίνε, οι οποίοι προσπάθησαν μαζί με άλλα 18 άτομα να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, μέσω του ποταμού Έβρου, αλλά ακινητοποιήθηκαν από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Από τα 20 άτομα διαπιστώθηκε -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- πως 16 ήταν μέλη της FETO του Γκιουλέν και οι υπόλοιποι μέλη κουρδικών οργανώσεων, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές».

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν πως ο Μεχμέτ Γκιουντέμ, δημοσιογράφος και πρώην μέλος του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, είναι συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλεν». Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005, τότε που οι σχέσεις Ερντογάν – Γκιουλέν ήταν άριστες, και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Milliyet.

Ο Γκιουντέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6,5 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Συνελήφθη αρχικά το 2017, στο πλαίσιο έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης κατά των διευθυντών, μελών και υπαλλήλων του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων. Ο ίδιος είχε συγγράψει τις βιογραφίες πολλών Τούρκων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Τούρκου Προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ